Четвер, 18.04.2024, 12:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Видання знань "Українська література"

Наше опитування
Якій країні належить творчість М.В.Гоголя
Всього відповідей: 12532
Форма входу
Рубрики сайту
Спільнота ВК
Реклама

Украинская Баннерная Сеть
Пошук

Головна » Архів матеріалів

Міністерство освіти та науки, молоді і спорту оголошує конкурс з відбору на навчання студентів та стажування аспірантів, науково-педагогічних працівників у провідних вищих навчальних закладах та наукових установах за кордоном.

Про це повідомляє офіційний портал МОНмолодьспорт.

Відомство оприлюднило 12 пріоритетних напрямів освіти і науки, за якими здійснюватиметься навчання:

біо- і нанотехнології, мікроелектроніка, мембранні і квантові технології, фотоніка, мікромеханіка, біомеханіка, фізична та біомедична електроніка;

інформаційні та комунікаційні технології, зокрема супутниковий з ... Читати далі »

Переглядів: 783 | Додав: redaktorantonsaluk | Дата: 16.05.2011 | Коментарі (0)

У зв’язку з тим, що уряд дослухався до звернення Центрального комітету Профспілки працівників освіти і науки України та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Профспілка освітян прийняла рішення про недоцільність проведення акцій протесту, які були заплановані на 17 травня в регіонах та 18 травня в Києві. Таке рішення прийнято внаслідок проведення двосторонніх зустрічей та налагодження конструктивного діалогу між Профспілками освітян та МОНмолодьспортом.

"Наслідком активізації соціального діалогу між профспілками та органами виконавчої влади, в тому числі між ЦК Профспілки та Міністерством освіти і науки, молоді та спорту і Кабінетом Міністрів України, стало схвалення урядом 11 травня поточного року постанови Кабінету Міністрів України "Про підвищення рівня оплати праці працівників бюджетної сфери", якою передбачається забезпечити прискорення виконання відповідних ... Читати далі »

Переглядів: 711 | Додав: AndriyPustovech | Дата: 16.05.2011 | Коментарі (0)

За словами одного з учасників батьківських зборів у школі № 15, від керівництва міста закриття шкіл вимагає обласна влада

Зустріч представників міської влади із батьками дітей на Вороніна закінчилася голосними аплодисментами останніх: малокомплектний навчальний заклад поки що працюватиме. Ось що сказав журналістам батько восьмикласника В’ячеслав Яровой:

— Дуже задоволений бесідою. Як мінімум на рік ця школа залишається. Були хороші пропозиції. Користуючись нагодою, хочу сказати: цій школі не вистачає піару. Тут є те, чого не вистачає в серйозних навчальних закладах. Наприклад, дуже добре поставлене питання позашкільної освіти, фізичного виховання. У мене син після закінчення занять додому йди не хоче.

... Читати далі »

Переглядів: 685 | Додав: redaktorantonsaluk | Дата: 13.05.2011 | Коментарі (0)

Фінансово-промислова група України "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) випустила IV національний рейтинг ВНЗ "Компас", підготовлений Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС)

Лідерами національного рейтингу "Компас-2011" стали вищі навчальні заклади (ВНЗ) Києва, Донецька і Львова.

Рейтинг вузів "Компас-2011" складався в рамках реалізації програми "Сучасна освіта", за підтримки провідних експертів Національної академії педагогічних наук України та Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Крім загальнонаціонального рейтингу, були підготовлені п'ять галузевих (бізнес, юридичний, інженерно-технічний, IT і архітектурно-будівельний) і чотири регіональні (східний, західний, центральний і південний) рейтинги.
< ... Читати далі »

Переглядів: 872 | Додав: redaktorantonsaluk | Дата: 13.05.2011 | Коментарі (0)

Львівські студенти, аспіранти, науковці зможуть навчатися та проводити дослідження у вищих навчальних закладах Австрії. Таку можливість львів’янам надає Фонд стипендій Австрійської Республіки.

Відтак, стипендія надається студентам, випускникам вищих навчальних закладів, аспірантам з усього світу для навчання та проведення досліджень у вищих навчальних закладах Австрії за напрямами: природничі, технічні, гуманітарні, соціальні, економічні науки та образотворче мистецтво.

Передбачено 100 стипендій, терміном на 4 місяці. Розмір місячної стипендії становитиме 940 євро для студентів та 1040 євро – для аспірантів.

Стипендія для кандидатів наук надається від 4 місяців до року. Для того, щоб її отримати, потрібно мати науковий ступінь канди ... Читати далі »

Переглядів: 723 | Додав: redaktorantonsaluk | Дата: 12.05.2011 | Коментарі (0)

Більше 80% росіян підтримують ідею тестування школярів на наркотики. Як пишуть РИА-Новости, про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД) і опубліковані у вівторок на сайті центру.

На підтримку тестування неповнолітніх на наркотики висловилися 83% росіян: з них 57%, безумовно, "за" і 26% скоріше "за". Тільки 7% громадян Росії не підтримали ідею. Кожен десятий респондент не зміг відповісти на це питання, повідомляє ВЦДГД. Прихильників ідеї більше серед росіян у віці від 35 до 59 років і серед батьків школярів. Противники тестування - високоосвічені росіяни (9%) та жителі обох столиць (10%). "Основні аргументи прихильників ідеї - загальна позитивна оцінка (31%), а також можливість виявлення та профілактики наркоманії на ранніх етапах (23%). Також серед причин підтримки тестування - контроль за дітьми (10%) і думка про те, що шк ... Читати далі »

Переглядів: 730 | Додав: redaktorantonsaluk | Дата: 11.05.2011 | Коментарі (0)

Майже 100 черкаських учнів проходитимуть стажування в Черкаській мерії.

Третій рік поспіль учні шкіл міста проходять стажування в структурних підрозділах Черкаського міськвиконкому. Цього разу таких бажаючих виявилося 97.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі Черкаського міськвиконкому, протягом трьох тижнів школярі, попередньо обравши бажаний відділ, проходитимуть школу юного менеджера, вивчаючи роботу чиновників. Найбільше дітей записалося у відділ комунікацій та зв’язків з громадськістю, управління культури та відділ правового забезпечення.

За словами мера Черкас Сергія ОДАРИЧА, мерія відчиняє двері перед молоддю, аби та спробувала себе в роботі підрозділів міськвиконкому. Стажування стане взаємовигідним, адже для себе учні з’ясують особливості майбутніх професій, а мерія буде черпати нові ідеї, бачення чиновницької діяльності. Щороку кількість «стажерів» збі ... Читати далі »

Переглядів: 720 | Додав: redaktorantonsaluk | Дата: 10.05.2011 | Коментарі (0)

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник провів у Національному музеї історії Великої Вітчизняної Війни 1941 – 1945 років відкритий урок з історії Великої Вітчизняної Війни для учнів 5 класів ліцею міжнародних відносин №51.

Перед початком відкритого уроку Д.Табачник, звертаючись до школярів, сказав, що вони повинні відвідувати музей ВВВ принаймні тричі на рік, а саме 9 травня на День Перемоги,  22 червня, коли почалась війна та 6 листопада, коли було звільнено Київ.

Д.Табачник пройшовся з учнями ліцею залами музею, розповів їм, зокрема, про початок ВВВ, про оборону Києва, Одеси, Севастополя, Керчі, про битву за Москву, про втрати України від фашистського терору, про героїв партизанів, лідера Си ... Читати далі »

Переглядів: 731 | Додав: Admin | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

4 травня у Дніпродзержинську 9-річний школяр "замінував” гімназію № 39.

Як повідомили УНІАН у Центрі громадських зв’язків ГУ МВС у Дніпропетровській області, малолітнього зловмисника було виявлено в ході проведення оперативно-розшукових заходів після анонімного телефонного дзвінка до чергової частини Дніпродзержинського міського управління внутрішніх справ.

З гімназії були евакуйовані 312 учнів та 55 осіб персоналу.

У ході огляду приміщень і прилеглої території працівниками вибухово-технічної служби вибухово-небезпечних предметів та речовин виявлено не було. Учбовий процес припинявся в період з 13.50 до 15.40.

Школяр пояснив, що здійснив дзвінок про замінування, тому що не хотів навчатися.

Джерело: УНІАН

Додала на сайт: Анна Кирилова

Переглядів: 712 | Додав: Admin | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

Усі ми знаємо що Полтава здавна славиться відомими артистами, художниками, письменниками лікарями і такий список можна продовжувати довго...

Звичайні пересічні полтавці повинні також бути талановитими, щоб підтримувати духовну культуру міста.

Але чи талановиті вони? Відповіді на ці запитання шукає Наталія Кузьменко- юна журналістка. Вона активно пише різні публіцистичні статті, має хист до написання гарних віршів, доречі її творчий псевдонім Ата Кузніцова, але програму вона випускає під справжнім ім'ям.
... Читати далі »
Переглядів: 700 | Додав: redaktorantonsaluk | Дата: 05.05.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 6 7 »
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Бібліотека
Реклама

Украинская Баннерная Сеть


Украинская Баннерная Сеть
Друзі сайту
Реферати українською мовою скачати безкоштовно
Додай в нотатки